RECREA

De leden voor de specialisatiegroepen worden geselecteerd, met uitzondering van gymtopia+. Meer info hierover vraag je best aan de lesgevers. Van de leden van de specialisatiegroepen verwachten we een stevige discipline en doorzettingsvermogen om te (blijven) groeien in onze sport.

GYMTOPIA+

Kinderen van het 1ste en 2de leerjaar (2016-2017) die graag een keertje extra komen turnen, mogen hiervoor inschrijven. De basis voor deze lessen is het Gymtopia programma van onze federatie. Hier wordt aan de jonge kinderen nog een breed aanbod ingezet over alle gymnastiekdisciplines (tumbling, toestelturnen, trampoline en acro). Aan het einde van het 2de leerjaar wordt er gekeken welke gymnasten er een goede basis hebben voor een of meerdere van de specialisaties om eventueel hierin verder te groeien.

TUMBLING

Leden met een goede basis en een tikkeltje talent kunnen in deze afdeling verder groeien. In deze groepen wordt de nadruk gelegd op hetsporttechnische aspect van elementen. Na een goede opwarming, werken de gymnasten aan elementen als rondat, flikflak, overslag, salto, ... op de airtrack of tumblingbaan. Elk seizoen doen deze groepen ook mee aan enkele wedstrijden op recreatief niveau. We werken met 3 groepen, gebaseerd op leeftijd en niveau.

TOESTELTURNEN

In deze groepen hebben we het doel om met getalenteerde meisjes een stapje verder te gaan. Dit doen we aan de vier damestoestellen: de brug met ongelijke leggers, de balk, sprong en grond. Een groot deel van de les wordt gespendeerd aan houdingsscholing, krachttraining en het verbeteren van de lenigheid. Deze fysieke voorbereiding wordt op een creatieve manier aangebracht. Tijdens de kern van de les worden nieuwe, meer gevorderde, elementen aangeleerd of verfijnd. Hiervoor wordt het programma voor recreawedstrijden, opgesteld vanuit Gymfed, als basis gebruikt. Er wordt sterk ingezet op de talentenvangymnasten. Zo’n twee keer per jaar doen deze groepen ook mee aan een wedstrijd op recreatief niveau.


We werken met 2 groepen, gebaseerd op leeftijd en niveau, enafgestemd op de wedstrijdnormen van Gymfed:

  • - Groep 1: opgelegd werk tijdens wedstrijden

  • - Groep 2: vrij werk tijdens wedstrijden